Lördag, Söndag & Måndag!

Det har varit krångel med internet, och det är det iof fortfarande eftersom jag inte har internet på min dator hemma hos min värdefamilj så det är därför jag inte har bloggat. Jag ska försöka fixa det idagså de funkar som det ska så att jag kan börja blogga ordentligt. Nu sitter jag hemma hos lärarstudenten Gustav från uppsala och lånar hans dator.


Lördag

När vi kom hit i lördags så hade dom gjort jättefint åt och alla stod och tog emot oss innanför grinden när vi kom hit. Dom bjöd oss på te och vi gick upp i ett klassrum och pratade ett tag innan vi fick åka hem till våra värdefamiljer.

 

Så här såg det ut när vi kom till skolan på lördagen för att träffa våra värdar för första gången.


När jag kom hem till min värd som heter Dylan så hade hennes mamma lagat kinesisk mat. Jag fick t.ex. äta krabbhjärna! Dock åt jag bara tillräckligt mycket för att känna smaken men det räckte kan jag säga!

Förövrigt har jag väl blivit ganska bra mottagen och jag tror att som andra också känner så.
Det som är jobbigast med att bo med en kinesisk familj är nog maten och att föräldrarna inte kan engelska.

 


 

Söndag

 

På morgonen fick vi åka till skolan och vi bev indelade i blandade grupper med kineser och tyskar. Då fick gå på olika tre olika lektioner.

Lektion nr 1, Te-lektion

 

På andra lektionen fick vi sitta och granska kineser på deras fysiklektion, lektionen var också på kinesiska så man fattade ju ingenting.

På tredje lektionen föreläste våran svenska lärare Nils om elektronik och internet.

 

Efter skolan åkte jag, Dylan, hennes kompis och hennes mamma till typ ett bröllop elr nått där jag blev fotad ihop med brudparet bara för att jag är en cool svensk. Efter bröllopet eller va det var för något, så gick vi ganska länge på marknad och kollade runt och Dylan var jättesöt och köpte ett armband med mitt namn på till mig.

Sen vart det bara att åka hem och sova.


 

Måndag, idag

 

Idag var det kulturfestivalens öppningscermoni. Först marcherade alla länderna (inklusive oss) in på idrottsarenan och efter det uppträdde kineserna lite och det var vädigt facinerande föreställning. Därefter vart det olika sporter men eftersom inte just vi hade nått att göra då så hade vi rast och det fanns olika stånd med maträtter och godsaker på skolan som vi gick runt och kollade på.

 

Jag har tagit massor av bilder men jag hinner tuvärr inte lägga in flera nu, så det kanske kommer upp lite senare. Blir det inget mer inlägg ikväll så är det ju troligtvis pga att jag inte har fått igång internet men jag ska verkligen försöka att fixa det.

Ikväll ska vi ha invigningsfest och vi ska visa upp vårat kulturbidrag som består av två powerpoint presentationer och fågeldansen och små grodorna. Önska oss lycka till.

 

Nu sitter jag, Paula, Lisa och Sofie på Gustavs rum och vi har suttit här väldigt länge så nu måste vi gå tillbaka till alla andra. Hoppas att ni alla har det bra där hemma för vi har det bra här och alla hälsar till er!

 


här är min och paulas värdar, Dylan & Candy

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0