Här kmr lite bilder

Här kommer det lite bilder. De ligger dock inte i ordning.


Shopping i Shanghai

Loppis på skolan

Sportsaktiviteter

Hilma tävlar i höjdhopp

Candy

Candy och någons värd

Emilia och Hilma

Vattenhinderbana

Hilma, Sofie & Lisa

Här är någons hem. Det här fattiga "kvarteret" låg precis bredvid skolan

posar som kineserna

Teater på torget

skolanskolan

Paula & Candy

Westlake

vid Westlake

Westlake


öppningscermoni

öppningscermoni

öppningscermoni

öppningscermoni

öppningscermoni

öppningscermoni

vi och några värdarBild från flyget hem
Hejdå kina!


Jag ar valdigt "sjuk"!

Jag har visst glomt att beratta en sak, min vardefamilj ger mig medicin! Det borjade pa lordagen nar vi kom hit. Da tog dom tempen pa oss i skolan eftersom dom ar husteriskt radda for svininfluensan. Dom flesta lag pa 36 nanting men jag, Paula och Sofie hade 37,5 vilket var vaaaldigt farligt! Alla blev tillagda att dricka mycket varmt vatten och ta tempen 2ggr per dag!

Sofie fick forkyldnings medicin forsta dagen och jag har atit medicin sedan jag kom hit, morgon och kvall for en forkyldning som jag inte ens har! bra va!

Idag borjade vi som vanligt klockan halv8 och massor av klasser har loppmarknad och bade jag och Paula har fyndat fina armband. Jag och himla har aven kopt maskeradmasker. Nu sitter vi har i lararrummet och skriver pa nagons dator sa kan inte lagga in nagra bilder nu men det kan jag gora senare om jag kan. Vi ska snart dra oss till idrottsplatsen och kika lite.
Paula kan tuvarr inte springa i finalen idag pga en strackning i muskeln.

Hoppas att ni har det bra! Vi alla langtar hem till er dar hemma, men det ar ju inte langt kvar nu.


Grattis Paula!

Nu berattade Dylan att hon bara har internet pa fredagar och lordagar men att hennes mamma har ett sant dar barbart internet paett USB men det funkade inte pamin dator, vi har provat allt men det funkar helt enkelt inte. Men jag ska tydligen fa lana hennes mammas dator nu vilket blir lite jobbigt eftersom den ar sa konstig och sa har jag ju bilderna pa min dator sa jag maste halla paoch lagga over alla bilder fram och tillbaka. Det ar ju darfor jag skriver sa konstigt nu men det fattar ni nog, men det ar ju den anda losningen sa det far val kanske funka.
Sa jag ska iaf forsoka att fa det att funka och uppdatera bloggen varje dag, men det kommer nog bara att bli en gang om dagen eftersom jag lanar hennes dator och hon anvader ju den annars nar jag inte har den och det ar valdigt jobbigt att skriva sahar.Idag efter skolan var det lite upptradande och sant det var da vi t.ex. visade upp varat kulturbidrag. Det gick val ganska bra trots att det hade blivit lite krangel eftersom att vi trodde att det var pa en annan dag, men det ordnade sig.

Idag sprang Paula 400m pa idrottstavlingen och vann sa nu ar hon i final och imorgon ska hon springa igen! GRATTIS PAULA!


Jag tankte visa er hur jag bor hemma hos Dylan sa har kommer lite bilder

det har ar mitt rum dar jag sover

Vardagsrummet. Det ar Dylans kompis som ar med pa bilden, hon sover har inatt.


Vardagsrummet

koket

Jag har inga bilder pa Dylans rum eller hennes mammas for jag ar aldrig dar endaHar ar ocksa tva bilder pa skolan

barnen pa bilden haller pa att mala pa marken.Nu ska jag duscha och sova, jag skriver sakert imorgon igen om allt funkar som det ska.


Lördag, Söndag & Måndag!

Det har varit krångel med internet, och det är det iof fortfarande eftersom jag inte har internet på min dator hemma hos min värdefamilj så det är därför jag inte har bloggat. Jag ska försöka fixa det idagså de funkar som det ska så att jag kan börja blogga ordentligt. Nu sitter jag hemma hos lärarstudenten Gustav från uppsala och lånar hans dator.


Lördag

När vi kom hit i lördags så hade dom gjort jättefint åt och alla stod och tog emot oss innanför grinden när vi kom hit. Dom bjöd oss på te och vi gick upp i ett klassrum och pratade ett tag innan vi fick åka hem till våra värdefamiljer.

 

Så här såg det ut när vi kom till skolan på lördagen för att träffa våra värdar för första gången.


När jag kom hem till min värd som heter Dylan så hade hennes mamma lagat kinesisk mat. Jag fick t.ex. äta krabbhjärna! Dock åt jag bara tillräckligt mycket för att känna smaken men det räckte kan jag säga!

Förövrigt har jag väl blivit ganska bra mottagen och jag tror att som andra också känner så.
Det som är jobbigast med att bo med en kinesisk familj är nog maten och att föräldrarna inte kan engelska.

 


 

Söndag

 

På morgonen fick vi åka till skolan och vi bev indelade i blandade grupper med kineser och tyskar. Då fick gå på olika tre olika lektioner.

Lektion nr 1, Te-lektion

 

På andra lektionen fick vi sitta och granska kineser på deras fysiklektion, lektionen var också på kinesiska så man fattade ju ingenting.

På tredje lektionen föreläste våran svenska lärare Nils om elektronik och internet.

 

Efter skolan åkte jag, Dylan, hennes kompis och hennes mamma till typ ett bröllop elr nått där jag blev fotad ihop med brudparet bara för att jag är en cool svensk. Efter bröllopet eller va det var för något, så gick vi ganska länge på marknad och kollade runt och Dylan var jättesöt och köpte ett armband med mitt namn på till mig.

Sen vart det bara att åka hem och sova.


 

Måndag, idag

 

Idag var det kulturfestivalens öppningscermoni. Först marcherade alla länderna (inklusive oss) in på idrottsarenan och efter det uppträdde kineserna lite och det var vädigt facinerande föreställning. Därefter vart det olika sporter men eftersom inte just vi hade nått att göra då så hade vi rast och det fanns olika stånd med maträtter och godsaker på skolan som vi gick runt och kollade på.

 

Jag har tagit massor av bilder men jag hinner tuvärr inte lägga in flera nu, så det kanske kommer upp lite senare. Blir det inget mer inlägg ikväll så är det ju troligtvis pga att jag inte har fått igång internet men jag ska verkligen försöka att fixa det.

Ikväll ska vi ha invigningsfest och vi ska visa upp vårat kulturbidrag som består av två powerpoint presentationer och fågeldansen och små grodorna. Önska oss lycka till.

 

Nu sitter jag, Paula, Lisa och Sofie på Gustavs rum och vi har suttit här väldigt länge så nu måste vi gå tillbaka till alla andra. Hoppas att ni alla har det bra där hemma för vi har det bra här och alla hälsar till er!

 


här är min och paulas värdar, Dylan & Candy

 


RSS 2.0